0 0
Το ρεβανί της Ανθής

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
6 αυγά
500 γρ σιμιγδάλι χοντρό
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
400 γρ ζάχαρη
400 γρ γιαούρτι αγελαδινό
480 ml λάδι
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
4 βανίλιες
ξύσμα από λεμόνι
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1250 ml νερό
2-3 ξυλακια κανέλα
φλούδα λεμονιού

Διατροφική αξία

Το ρεβανί της Ανθής

Το πιο εύκολο και νόστιμο ραβανί, χωρις μαρέγκες και αλεύρι!!!

  • 60
  • 40 μερίδες
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για το σιρόπι

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(221 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Ποθερμαίνουμε τον φουρνο μας στους 200 βαθμους στον αέρα!!!
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτα.

2
Έγινε

Βάζουμε το μειγμά στο μεγάλο ταψί του φούρνου, αν εχετε τρόγγυλο θα είναι πάνω απο 32 εκ.

3
Έγινε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά,ανάλογα
με τον φούρνο .
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό.
Μόλις ψηθεί το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

4
Έγινε

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά, μετράμε τα 10 λεπτά απο την ώρα που το βάζουμε στο ματί της κουζίνας.

5
Έγινε

Προσεκτικά με την κουτάλα της κουζίνας περιχύνουμε το καυτό σιρόπι στο
κρύο ρεβανί για να μη ξεκολλήσει η κρούστα από επάνω.
Καλή Επιτυχιά!!!!

6
Έγινε

Πεντανόστιμο,συνοδεύεται πολύ ωραία με σπιτική λεμονάδα και μία μπάλα
παγωτό καϊμάκι.

Οι φωτογραφίες και το κείμενο είναι της φίλης μου Ανθής.

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
κολοκυθοκεφτέδες
Προηγούμενη
Κολοκυθοκεφτέδες
κολοκυθοκεφτέδες
Προηγούμενη
Κολοκυθοκεφτέδες