0 0
Τάρτα φράουλας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
Βάση
200 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο κομμένο σε κύβους
1 κρόκος
60 γρ άχνη
Κρέμα
350 γρ γάλα
150 γρ κρέμα γάλακτος
80 γρ ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι
40 γρ κορν φλάουρ
1 βανίλια
Στόλισμα
σιρόπι φράουλας
σαντιγι
φράουλες

Τάρτα φράουλας

Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα
από τις έτοιμες του Ζαχαροπλαστείου!!!!!!

  • 1
  • Serves 8
  • Hard

Υλικά

  • Βάση

  • Κρέμα

  • Στόλισμα

Οδηγίες

Share
(Visited 27 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Βάση

Βάζουμε το ταψάκι 1 ώρα στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την άχνη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο

2
Done

το τρίβουμε με το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα,
ρίχνουμε τον κρόκο

3
Done

και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

4
Done

Έπειτα την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη

5
Done

και την βάζουμε μέσα στο παγωμένο ταψάκι που έχουμε στο μεταξύ βουτυρώσει.

6
Done

Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Την βγάζουμε από την φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

7
Done

Κρέμα

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια

8
Done

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αβγά.

9
Done

Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύουμε

10
Done

και τα αδειάζουμε μέσα στο ζεστό γάλα

11
Done

Ανακατεύουμε καλά με γρήγορες κινήσεις για να μην σβολιάσει.
Μόλις η κρέμα σφίξει, την κατεβάζουμε από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει την στρώνουμε επάνω στην κρύα βάση.

12
Done

Χτυπάμε την σαντιγί να γίνει σαν γιαούρτι.

13
Done

Πλένουμε καλά και κόβουμε στην μέση τις φράουλες και τις τοποθετούμε πάνω στην κρέμα

14
Done

Ρίχνουμε λίγο σιρόπι φράουλας.

15
Done

Βάζουμε σε ένα κορνέ την σαντιγί και κάνουμε σχέδια πάνω στην τάρτα.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!

16
Done

Τips

Μπορούμε να την κάνουμε με ότι φρούτα μας αρέσει.
Επίσης μπορούμε το σιρόπι να το αραιώσουμε με λίγο νερό και ζελατίνη για να γίνει πιο σφικτό και να μην τρέχει.

maggy

κοκκινα αυγα
previous
Βαμμένα κόκκινα αβγά
μπιφτέκια
next
Τα μπιφτέκια της Ρίτας
κοκκινα αυγα
previous
Βαμμένα κόκκινα αβγά
μπιφτέκια
next
Τα μπιφτέκια της Ρίτας