0 0
Τάρτα φράουλας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
Βάση
200 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο κομμένο σε κύβους
1 κρόκος
60 γρ άχνη
Κρέμα
350 γρ γάλα
150 γρ κρέμα γάλακτος
80 γρ ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι
40 γρ κορν φλάουρ
1 βανίλια
Στόλισμα
σιρόπι φράουλας
σαντιγι
φράουλες

Τάρτα φράουλας

Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα
από τις έτοιμες του Ζαχαροπλαστείου!!!!!!

  • 1
  • 8 μερίδες
  • Δύσκολη

Υλικά

  • Βάση

  • Κρέμα

  • Στόλισμα

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(101 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Βάση

Βάζουμε το ταψάκι 1 ώρα στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την άχνη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο

2
Έγινε

το τρίβουμε με το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα,
ρίχνουμε τον κρόκο

3
Έγινε

και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

4
Έγινε

Έπειτα την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη

5
Έγινε

και την βάζουμε μέσα στο παγωμένο ταψάκι που έχουμε στο μεταξύ βουτυρώσει.

6
Έγινε

Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Την βγάζουμε από την φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

7
Έγινε

Κρέμα

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια

8
Έγινε

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αβγά.

9
Έγινε

Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύουμε

10
Έγινε

και τα αδειάζουμε μέσα στο ζεστό γάλα

11
Έγινε

Ανακατεύουμε καλά με γρήγορες κινήσεις για να μην σβολιάσει.
Μόλις η κρέμα σφίξει, την κατεβάζουμε από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει την στρώνουμε επάνω στην κρύα βάση.

12
Έγινε

Χτυπάμε την σαντιγί να γίνει σαν γιαούρτι.

13
Έγινε

Πλένουμε καλά και κόβουμε στην μέση τις φράουλες και τις τοποθετούμε πάνω στην κρέμα

14
Έγινε

Ρίχνουμε λίγο σιρόπι φράουλας.

15
Έγινε

Βάζουμε σε ένα κορνέ την σαντιγί και κάνουμε σχέδια πάνω στην τάρτα.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!

16
Έγινε

Τips

Μπορούμε να την κάνουμε με ότι φρούτα μας αρέσει.
Επίσης μπορούμε το σιρόπι να το αραιώσουμε με λίγο νερό και ζελατίνη για να γίνει πιο σφικτό και να μην τρέχει.

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
κοκκινα αυγα
Προηγούμενη
Βαμμένα κόκκινα αβγά
μπιφτέκια
Επόμενη
Τα μπιφτέκια της Ρίτας
κοκκινα αυγα
Προηγούμενη
Βαμμένα κόκκινα αβγά
μπιφτέκια
Επόμενη
Τα μπιφτέκια της Ρίτας