0 0
Τα ωραιότερα Γεμιστά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
12 πιπεριές για γέμισμα
2 κρεμμύδια
1 μελιτζάνα
24 κ. σούπας ρύζι γλασέ
1 κον κασέ
1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό
δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
1 κ. γλυκού ζάχαρη
ελαιόλαδο
νερό

Τα ωραιότερα Γεμιστά

Η συνταγή της γιαγιάς μου!!!

  • 1 ώρα και 20 λεπτά
  • 6 μερίδες
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(43 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Κόβουμε τις πιπεριές 1 εκ. κάτω από το κοτσάνι και αφαιρούμε την ψίχα (όλο το κομμάτι του καπακιού δηλαδή,το οποίο κρατάμε).

2
Έγινε

Τις καθαρίζουμε από τα σπόρια τις ρίχνουμε στο multi και τις ψιλοκόβουμε.
Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε στο multi πολύ ψιλά.
Ψιλοκόβουμε και τα κρεμμύδια.

3
Έγινε

Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα παραπάνω υλικά να τσιγαριστούν, όχι πολύ.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

4
Έγινε

Τέλος ρίχνουμε το κον κασέ, μισό ποτήρι νερό, τον μαϊντανό, το αλάτι, τα πιπέρια, λίγη ζάχαρη και τον δυόσμο και τα αφήνουμε να βράσουν για κάνα 5 λεπτο.

5
Έγινε

Γεμίζουμε τις πιπεριές.

6
Έγινε

Τις βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε από επάνω λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό,ένα δάκτυλο από τον πάτο του ταψιού.

7
Έγινε

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

8
Έγινε

Υ.Γ

Για πιο ελαφριά αν θέλετε τα αχνίζετε και στο τέλος ρίχνετε το λάδι.
Είναι εξίσου γευστικά.

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
κέικ
Προηγούμενη
Kέικ τρούφας
Σμυρνέικα
Επόμενη
Σμυρνέικα σουτζουκάκια
κέικ
Προηγούμενη
Kέικ τρούφας
Σμυρνέικα
Επόμενη
Σμυρνέικα σουτζουκάκια