0 0
Τα ωραιότερα Γεμιστά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
12 πιπεριές για γέμισμα
2 κρεμμύδια
1 μελιτζάνα
24 κ. σούπας ρύζι γλασέ
1 κον κασέ
1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό
δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
1 κ. γλυκού ζάχαρη
ελαιόλαδο
νερό

Τα ωραιότερα Γεμιστά

Η συνταγή της γιαγιάς μου!!!

  • 1 ώρα και 20 λεπτά
  • Serves 6
  • Medium

Υλικά

Οδηγίες

Share
(Visited 12 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Κόβουμε τις πιπεριές 1 εκ. κάτω από το κοτσάνι και αφαιρούμε την ψίχα (όλο το κομμάτι του καπακιού δηλαδή,το οποίο κρατάμε).

2
Done

Τις καθαρίζουμε από τα σπόρια τις ρίχνουμε στο multi και τις ψιλοκόβουμε.
Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε στο multi πολύ ψιλά.
Ψιλοκόβουμε και τα κρεμμύδια.

3
Done

Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα παραπάνω υλικά να τσιγαριστούν, όχι πολύ.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

4
Done

Τέλος ρίχνουμε το κον κασέ, μισό ποτήρι νερό, τον μαϊντανό, το αλάτι, τα πιπέρια, λίγη ζάχαρη και τον δυόσμο και τα αφήνουμε να βράσουν για κάνα 5 λεπτο.

5
Done

Γεμίζουμε τις πιπεριές.

6
Done

Τις βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε από επάνω λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό,ένα δάκτυλο από τον πάτο του ταψιού.

7
Done

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

8
Done

Υ.Γ

Για πιο ελαφριά αν θέλετε τα αχνίζετε και στο τέλος ρίχνετε το λάδι.
Είναι εξίσου γευστικά.

maggy

κέικ
previous
Kέικ τρούφας
Σμυρνέικα
next
Σμυρνέικα σουτζουκάκια
κέικ
previous
Kέικ τρούφας
Σμυρνέικα
next
Σμυρνέικα σουτζουκάκια