0 0
Τα ωραιότερα Γεμιστά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
10 πιπεριές πράσινες για γέμισμα
2 κρεμμύδια
την ψίχα από τις πιπεριές
1 μέτρια μελιτζάνα
20 κουταλίες ρύζι γλασέ
1 κον κασέ
1 χούφτα μαϊντανό
λιγό δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
1 φλυτζάνι λάδι
2 φλυτζάνια νερό

Τα ωραιότερα Γεμιστά

Features:
  • Vegan

Η συνταγή αυτή είναι της προγιαγιάς μου η οποία φημιζόταν για τις μαγειρικές της ικανότητες και όχι άδικα μιας και η καταγωγή της ήταν από την Μικρά Ασία!!!

  • 100
  • Serves 4
  • Medium

Υλικά

Οδηγίες

Share

(Visited 10 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Κόβουμε τις πιπεριές 1 εκ. κάτω από το κοτσάνι και αφαιρούμε την ψίχα (όλο το κομμάτι του καπακιού δηλαδή,το οποίο κρατάμε)

2
Done

Τις καθαρίζουμε από τα σπόρια τις ρίχνουμε στο multi και τις ψιλοκόβουμε.
Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε στο multi πολύ ψιλά.
Ψιλοκόβουμε και τα κρεμμύδια.

3
Done

Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα παραπάνω υλικά να τσιγαριστούν,όχι πολύ.Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

4
Done

Τέλος ρίχνουμε το κον κασέ,μισό ποτήρι νερό,τον μαϊντανό,το αλάτι, τα πιπέρια,λίγη ζάχαρη και τον δυόσμο και τα αφήνουμε να βράσουν για κάνα 5λεπτο.

5
Done

Γεμίζουμε τις πιπεριές.

6
Done

Τις βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε από επάνω λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό,ένα δάκτυλο από τον πάτο του ταψιού.

7
Done

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Καλή Επιτυχία!!!

8
Done

Tip
Για πιο ελαφριά,αν θέλετε,τα αχνίζετε και στο τέλος ρίχνετε το λάδι.Είναι εξίσου γευστικά. Έτσι τα έκανα για τη δίαιτα μου και ήταν τέλεια.

maggy

κομποστα
previous
Κομπόστα ροδάκινο
κομποστα
previous
Κομπόστα ροδάκινο