0 0
Τα Φιογκάκια της Κικίτσας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Ζύμη
7 αυγά
7 κ.σούπας ζάχαρη
6 φλ. τσαγιου αλεύρι
1 βανίλια
1 μπείκιν
2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
1 ποτήρι χλιαρο γάλα
1 βιταμ κεσαδάκι
για το σιρόπι
5 ποτήρια νερό
5 ποτήρια ζάχαρη
1 βανίλια
ξύσμα από λεμόνι

Τα Φιογκάκια της Κικίτσας

Η συνταγή είναι της φίλης Κικίτσας από τις Σέρρες…
Είναι πολύ κοντά στη γεύση με τα ρωξάκια μόνο που δεν έχουν κακάο.
Είναι αφράτη και ζουμερή ζύμη που το σιρόπι την απογειώνει!!

  • 120
  • Serves 50
  • Hard

Ingredients

  • Ζύμη

  • για το σιρόπι

Directions

Share
(Visited 5 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.

2
Done

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το γάλα.

3
Done

Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα.

4
Done

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες.
Παίρνουμε τη μια μπάλα την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο τετράγωνο φύλλο,το αλείφουμε με Βιτάμ

5
Done

και το διπλώνουμε σε 3 κομμάτια.

6
Done

Κόβουμε λεπτές λωρίδες περίπου 1 εκ.

7
Done

και τις διπλώνουμε σαν να κάνουμε κόμπο.

8
Done

Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

9
Done

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το σιρόπι στο ταψί

10
Done

και αφήνουμε 10 λεπτά να τραβήξουν, γυρνάμε από την άλλη μεριά.
Τα αφήνουμε μέχρι να τραβήξουν όλο το σιρόπι και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία!!!

maggy

ζύμη για κρέπες
previous
Οι κρέπες της κουμπάρας μου
ομελέτα φουρνου
next
Ομελέτα Φούρνου
ζύμη για κρέπες
previous
Οι κρέπες της κουμπάρας μου
ομελέτα φουρνου
next
Ομελέτα Φούρνου