0 0
Στεφανάκια τσουρεκιού

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
125 γρ βραστό νερό
50 γρ ζάχαρη
25 γρ βούτυρο
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
25 γρ χλιαρό νερό
1 αυγό
1 βανίλια
425 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
για το άλειμμα
1 κρόκος
΄λίγο γάλα

Στεφανάκια τσουρεκιού

  • 80
  • 9 μερίδες
  • Μέτρια

Υλικά

  • για το άλειμμα

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(34 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Βράζουμε το νερό το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε
την ζάχαρη με το βούτυρο τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να
λιώσουν τα υλικά.

2
Έγινε

Βάζουμε σε άλλο μπολ τα 25 γρ. νερό και διαλύουμε μέσα
την μάγια,προσθέτουμε το μέλι,

3
Έγινε

το αβγό και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε,

4
Έγινε

ρίχνουμε μέσα και το πρώτο μπολ και τα χτυπάμε στο μίξερ

5
Έγινε

προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μαζί με το αλάτι
(δουλεύουμε το μίξερ με το γάντζο).

6
Έγινε

Μόλις γίνει μια σφικτή ζύμη σταματάμε το μίξερ,κάνουμε μια μπάλα

7
Έγινε

και την αφήνουμε για 2 ώρες να διπλασιάσει τον όγκο της.

8
Έγινε

Κάνουμε το ζυμάρι ένα μακρόστενο μπαστούνι και το κόβουμε
σε 9 κομμάτια.

9
Έγινε

Παίρνουμε ένα κομμάτι το κάνουμε μακρύ κορδόνι και το
τυλίγουμε όπως παρακάτω,η ένωση πάντα θα είναι από κάτω.

10
Έγινε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αραδιάζουμε τα τσουρεκάκια σε ταψί και τα αφήνουμε για
1 ακόμη ώρα να διπλασιάσουν τον όγκο τους
(απαραίτητο αλλιώς δεν θα είναι αφράτα),

11
Έγινε

Χτυπάμε το αβγό με το γάλα και τα αλείφουμε απαλά
με ένα πινέλο να μην ξεφουσκώσουν

12
Έγινε

Πασπαλίζουμε με μαύρη ή χοντρή ζάχαρη.

13
Έγινε

Ψήνουμε 15 λεπτά.

14
Έγινε

Καλή Επιτυχία!!!!!

15
Έγινε

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
Σούπα αποτοξίνωσης
Προηγούμενη
Σούπα αποτοξίνωσης
Παντεσπάνι
Επόμενη
Το δικό μου παντεσπάνι
Σούπα αποτοξίνωσης
Προηγούμενη
Σούπα αποτοξίνωσης
Παντεσπάνι
Επόμενη
Το δικό μου παντεσπάνι