0 0
Σμυρνέικα σουτζουκάκια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
1 κιλό ανάμεικτο κιμά
3-4 σκελίδρες σκόρδο
1 1/2 φλ. τσαγιού Γαλέτα η φρυγανιά η μπαγιάτικο ψωμι μουλιασμένο
3 αυγά
1 κ. γλυκού κύμινο
αλάτι
πιπέρι
Σάλτσα
1 κον κασέ
1 πρέζα κύμινο
1 σκελίδρα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη

Σμυρνέικα σουτζουκάκια

Η αυθεντική συνταγή από την γιαγιά μου τη Σμυρνιά !!!

  • 40
  • 10 μερίδες
  • Μέτρια

Υλικά

  • Σάλτσα

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(32 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά

2
Έγινε

και τα πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά,
ίσα να αλλάξει χρώμα ο κιμάς να γίνει καφέ ανοιχτό.,
Τα αποσύρουμε από το τηγάνι.

3
Έγινε

Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο κύμινο, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και λίγο νερό.
Μόλις πάρει βράση η σάλτσα ξαναρίχνουμε τα σουτζουκάκια.

4
Έγινε

Αφήνουμε τα σουτζουκάκια 30 λεπτά σε μεσαία φωτιά να βράσουν.

5
Έγινε

Υ.Γ.

Θέλει σιγανή φωτιά και όχι πολύ τηγάνισμα.
Άλλοι τα κάνουν και χωρίς αβγά.
Φυσικά γίνονται και χωρίς σάλτσα αλλά και στο φούρνο.
Όσο για την φρυγανιά μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε, ανάλογα την υγρασία που θέλετε να έχει ο κιμάς.

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
γεμιστα
Προηγούμενη
Τα ωραιότερα Γεμιστά
Επόμενη
Παντεσπάνι σοκολάτας
γεμιστα
Προηγούμενη
Τα ωραιότερα Γεμιστά
Επόμενη
Παντεσπάνι σοκολάτας