0 0
Σμυρνέικα σουτζουκάκια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
1 κιλό ανάμεικτο κιμά
3-4 σκελίδρες σκόρδο
1 1/2 φλ. τσαγιού Γαλέτα η φρυγανιά η μπαγιάτικο ψωμι μουλιασμένο
3 αυγά
1 κ. γλυκού κύμινο
αλάτι
πιπέρι
Σάλτσα
1 κον κασέ
1 πρέζα κύμινο
1 σκελίδρα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη

Σμυρνέικα σουτζουκάκια

Η αυθεντική συνταγή από την γιαγιά μου τη Σμυρνιά !!!

  • 40
  • Serves 10
  • Medium

Υλικά

  • Σάλτσα

Οδηγίες

Share
(Visited 14 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά

2
Done

και τα πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά,
ίσα να αλλάξει χρώμα ο κιμάς να γίνει καφέ ανοιχτό.,
Τα αποσύρουμε από το τηγάνι.

3
Done

Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο κύμινο, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και λίγο νερό.
Μόλις πάρει βράση η σάλτσα ξαναρίχνουμε τα σουτζουκάκια.

4
Done

Αφήνουμε τα σουτζουκάκια 30 λεπτά σε μεσαία φωτιά να βράσουν.

5
Done

Υ.Γ.

Θέλει σιγανή φωτιά και όχι πολύ τηγάνισμα.
Άλλοι τα κάνουν και χωρίς αβγά.
Φυσικά γίνονται και χωρίς σάλτσα αλλά και στο φούρνο.
Όσο για την φρυγανιά μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε, ανάλογα την υγρασία που θέλετε να έχει ο κιμάς.

maggy

γεμιστα
previous
Τα ωραιότερα Γεμιστά
next
Παντεσπάνι σοκολάτας
γεμιστα
previous
Τα ωραιότερα Γεμιστά
next
Παντεσπάνι σοκολάτας