• Home
  • Γλυκά
  • Σιροπιαστά τσουρεκάκια της Ταμάρας
0 0
Σιροπιαστά τσουρεκάκια της Ταμάρας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
Για το σιρόπι
800 γρ ζάχαρη
1200ml νερό
μισό λεμόνι
1 βανίλια
Για την ζύμη
5 αυγά
40 ml λάδι
1 κ. σουπάς ζάχαρη
300 ml γάλα χλιαρό
50γρ. η 2 φακελάκια μαγιά
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
900 γρ αλέυρι γοχ
Άλειμμα
250 γρ βούτυρο αγελάδας
1 αυγό
2 κ. σούπας νερό

Σιροπιαστά τσουρεκάκια της Ταμάρας

Ευχαριστώ την Ταμάρα που μου έδωσε την συνταγή είναι απλά υπέροχη!!!. Όταν δοκιμάσετε θα είναι σαν να τρώτε μπουγατσάκια ενώ στην ουσία δεν υπάρχει μέσα στο γλυκάκι κρέμα. Περιμένω τις εντυπώσεις σας!!!!!

  • 120
  • 60 μερίδες
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για το σιρόπι

  • Για την ζύμη

  • Άλειμμα

Οδηγίες

Κοινοποίηση

(331 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Σιρόπι

Βάζουμε ολά τα υλικά για το σιροπί μάζι σε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτια να γίνει σιρόπι μετρώντας 12 λεπτά απο την στιγμή που ανάψουμε το μάτι.
Όταν περάσουν τα 12 λεπτά τραβάμε την κατσαρόλα απο το μάτι.

2
Έγινε

Ζύμη

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε την μαγια, το χλιαρό γάλα και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

3
Έγινε

Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, σταδιακα το αλευρί και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

4
Έγινε

Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 50-60 λεπτά.

5
Έγινε

Έπειτα κόβουμε την ζύμη σε 6 ίσα μέρη και τα κάνουμε μπαλάκια.
Με ένα πλάστη ανοίγουμε το ένα μπαλάκι σε λεπτό φυλλό σχεδόν 2 εκ.
Αλείφουμε την μιση ζύμη με αρκετό βούτυρο.
και την καλύπτουμε με την άλλη μιση σαν να την κλείνουμε.

6
Έγινε

Με ένα μαχαίρι κόβουμε το φύλλο σε κορδόνια 1εκ.
τα στριφογυρνάμε και τα κάνουμε κόμπους.

7
Έγινε

Βάζουμε τους κόμπους στο ταψί και τους αφήνουμε στο ταψί για 20 λεπτά να φουσκώσουν.

8
Έγινε

Όταν περάσουν τα 20 λεπτά σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε τα τσουρεκάκια.
Τα βάζουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αερά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

9
Έγινε

Μόλις βγουν από τον φούρνο τα ρίχνουμε λίγα λιγα μέσα στην κατσαρόλα με το κρύο σιρόπι περίπου για 30 δεύτερα.
Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Τα σερβίρουμε κρύα.
Καλή Επιτυχιά!!!

10
Έγινε

Υ.Γ.

Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και το τσουρεκάκι ζεστό.

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
Προηγούμενη
Γίγαντες
Επόμενη
Κέικ σοκολάτας με espresso
Προηγούμενη
Γίγαντες
Επόμενη
Κέικ σοκολάτας με espresso