Υλικά
-
Για το σιρόπι
-
800 γρ ζάχαρη
-
1200ml νερό
-
μισό λεμόνι
-
1 βανίλια
-
Για την ζύμη
-
5 αυγά
-
40 ml λάδι
-
1 κ. σουπάς ζάχαρη
-
300 ml γάλα χλιαρό
-
50γρ. η 2 φακελάκια μαγιά
-
1 μπέικιν πάουντερ
-
1 βανίλια
-
900 γρ αλέυρι γοχ
-
Άλειμμα
-
250 γρ βούτυρο αγελάδας
-
1 αυγό
-
2 κ. σούπας νερό
Οδηγίες
Βήματα
1
Έγινε
|
ΣιρόπιΒάζουμε ολά τα υλικά για το σιροπί μάζι σε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτια να γίνει σιρόπι μετρώντας 12 λεπτά απο την στιγμή που ανάψουμε το μάτι. |
2
Έγινε
|
ΖύμηΣε ένα βαθύ μπολ βάζουμε την μαγια, το χλιαρό γάλα και την ζάχαρη. |
3
Έγινε
|
Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, σταδιακα το αλευρί και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. |
4
Έγινε
|
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 50-60 λεπτά. |
5
Έγινε
|
Έπειτα κόβουμε την ζύμη σε 6 ίσα μέρη και τα κάνουμε μπαλάκια. |
6
Έγινε
|
Με ένα μαχαίρι κόβουμε το φύλλο σε κορδόνια 1εκ. |
7
Έγινε
|
Βάζουμε τους κόμπους στο ταψί και τους αφήνουμε στο ταψί για 20 λεπτά να φουσκώσουν. |
8
Έγινε
|
Όταν περάσουν τα 20 λεπτά σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε τα τσουρεκάκια. |
9
Έγινε
|
Μόλις βγουν από τον φούρνο τα ρίχνουμε λίγα λιγα μέσα στην κατσαρόλα με το κρύο σιρόπι περίπου για 30 δεύτερα. |
10
Έγινε
|
Υ.Γ.Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και το τσουρεκάκι ζεστό. |