0 0
Σαρλότ με φράουλα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Σαρλότ με φράουλα

Καλό μήνα αν και λίγο αργοπορημένα…
Ας υποδεχτούμε το πιο όμορφο μήνα του χρόνου
με ένα ανάλαφρο γλυκό γεμάτο φράουλα!!

  • 1 ώρα και 20 λεπτά
  • Μέτρια

Υλικά

  • Γλάσο

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(74 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Συνταγή για ταψί 28 εκ:

Κάνουμε το ζελέ όπως λέει η συνταγή στο κουτί αφαιρώντας από αυτήν ένα ποτήρι νερό.
Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει σαν μέλι ( περίπου 45 λεπτά).

2
Έγινε

Χτυπάμε με το μίξερ στην σαντιγί με την ζάχαρη να πήξει, προσθέτουμε το γιαούρτι
και τις φράουλες και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.

3
Έγινε

Ρίχνουμε το μείγμα στο ζελέ, ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.

4
Έγινε

Στρωνουμε στην βάση του ταψιού τα σαβουαγιαρ.
Παίρνουμε τα σαβουαγιαρ που θα βάλουμε στα τοιχώματα τις φόρμας
Τα κόβουμε στο ύψος της φόρμας, τα αλείφουμε με την μαρμελάδα από την μεριά που βρίσκεται η ζάχαρη και τα κολλάμε πάνω στην φόρμα.

5
Έγινε

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το ζελέ την σαντιγί και το γιαούρτι.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.

Γλάσο:
Ρίχνουμε τις φράουλες σε βαθύ κατσαρολάκι μαζί με τα υπόλοιπά υλικά εκτός του κορν φλάουρ.
Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο πατώντας τις φράουλες να λιώσουν.
Σε ένα ποτήρι διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό.
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ μέσα στη σάλτσα φράουλας και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αποσύρουμε από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Μόλις κρυώσει βάζουμε την σάλτσα πάνω στο γλυκό.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.

Υ.Γ Δε βάζετε ζεστή την σάλτσα διότι θα λιώσει το μείγμα από κάτω.
Αν θέλετε κάνετε πρώτα την σάλτσα και μέντα την υπόλοιπη διαδικασία.
Η συνταγή είναι της Ν. Παπαδηλέρη.
Καλή επιτυχία!!

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
Προηγούμενη
Πορτοκαλένια
Επόμενη
Brioscine
Προηγούμενη
Πορτοκαλένια
Επόμενη
Brioscine