0 0
Ροξάκια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
300 ml χλιαρο γάλα
200ml σπορέλαιο
900 γρ αλέυρι γοχ
1 μπείκιν
2 βανίλια
2 αυγά
2 φακελάκια μαγιά
3 κ. σούπας κακάο
Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1200 ml νερό

Ροξάκια

Ένα γλυκό για όλα τα γούστα!!!!!!!!!

  • 1 ώρα
  • 40 μερίδες
  • Δύσκολη

Υλικά

  • Σιρόπι

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(96 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Ανακατεύουμε το σπορέλαιο με τα αβγά.

2
Έγινε

Λιώνουμε τη μαγιά στο γάλα.

3
Έγινε

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το μπέικιν.
Βάζουμε τα 600 γρ. αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κακάο και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και το αφήνουμε στην άκρη.
Στα 2/3 του ζυμαριού ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε.

4
Έγινε

Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο και το 1/3 της ζύμης που κρατήσαμε ζυμώνουμε να ομογενοποιηθεί.

5
Έγινε

Ανοίγουμε το άσπρο ζυμάρι σε μακρόστενο φύλλο.
Κάνουμε το ζυμάρι με το κακάο ένα μακρόστενο μπαστούνι σχετικά χοντρό και το βάζουμε στην άκρη του φύλλου.

6
Έγινε

Τυλίγουμε το φύλλο με το κουλούρι του κακάο και το “ρολλάρουμε” πάλι,για να φύγει η ένωση της ζύμης και να το μακρύνουμε.

7
Έγινε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Το κόβουμε στη μέση,το τυλίγουμε με ζελατίνη και το βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

8
Έγινε

Το βγάζουμε από το ψυγείο, το ξετυλίγουμε από τη ζελατίνα και το κόβουμε σε φέτες 1 εκ.

9
Έγινε

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα ροξάκια με λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσουν.
Τα ψήνουμε 20-25 λεπτά (μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα). Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

10
Έγινε

Σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό.Απλώνουμε τα ροξάκια σε ένα ταψί και ρίχνουμε 7 κουτάλες από το σιρόπι.

11
Έγινε

Τα αφήνουμε 10 λεπτά και τα γυρνάμε προσθέτοντας 2 κουταλιές σιρόπι.
Τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα βάζουμε σε ένα τάπερ.
Καλή επιτυχία!!!

12
Έγινε

Υ.Γ.

Αν θέλετε στο ζυμάρι με το κακάο προσθέτετε καρύδια ή ό,τι ξηρό καρπό θέλετε...

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
pita
Προηγούμενη
Σαρακατσάνικη Στριφτόπιτα
ψάρια
Επόμενη
Ψάρια με γαλέτα
pita
Προηγούμενη
Σαρακατσάνικη Στριφτόπιτα
ψάρια
Επόμενη
Ψάρια με γαλέτα