Υλικά
-
500 ml γάλα
-
125 γρ βούτυρο αγελάδας
-
2 φακελάκια μαγιά ξερή
-
100 γρ ζάχαρη
-
΄600-700 γρ αλεύρι για τσουρέκια
-
1 κ . γλυκού κακουλέ
-
1 κ. γλυκού αλάτι
-
Γέμιση
-
125 γρ λιωμένο βούτυρο αγελάδας
-
ζάχαρη
-
κανέλα
-
Γλάσο
-
1 αυγό
-
1 μικρή μερίδα γάλα εβαπορέ
-
1 κ. γλυκού ζάχαρη άχνη
-
1 βανίλια
Οδηγίες
Βήματα
1
Έγινε
|
Αναμειγνύουμε το γάλα, το βουτυρο, τη ζάχαρη και την μαγιά σε ένα μπολ. |
2
Έγινε
|
Στο κάδο του μιξέρ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικα και τα ανακατευούμε. |
3
Έγινε
|
Λαδώνουμε ένα βαθύ μπολ και αφήνουμε το ζυμαρί να διπλασιασεί τον όγκο του. |
4
Έγινε
|
Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια,παίρνουμε το ένα και ανοίγουμε ένα φύλλο όσο μπορούμε ορθογώνιο περίπου 3-4 χιλ. σε πάχος. |
5
Έγινε
|
Το αλείφουμε με το βουτύρο και το πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και την κανέλα. |
6
Έγινε
|
Το τυλίγουμε σε ρολό όχι σφικα για να μη χυθέι η ζάχαρη. |
7
Έγινε
|
Κοβουμε σε ρόλλα πάχος περίπου 2 εκ. τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώσει ή έχουμε στρωσει μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά ακόμη να φουσκώσουν. |
8
Έγινε
|
Ανακατεούμε όλα τα υλικά για το γλάσο μαζί και με ένα πινέλο αλείφουμε τα ρόλλα. |
9
Έγινε
|
Ψήνουμε τα ρόλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους στον αέρα για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. |
10
Έγινε
|
Καλή επιτυχιά!!!!! |