0 0
Ψωμί αφρός

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
2 φλ. τσαγιού νερό χλιαρό
½ κ. γλυκού ζάχαρη
¼ φλ. τσαγιού βούτυρο
½ φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ. σούπας αλάτι
5-7 φλ. τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ Mr. Grand
Λίγο βούτυρο για το άλειμμά

Ψωμί αφρός

Αυτό το ψωμί είναι αφρός μαλακό, αφράτο και γευστικό ακόμη
και την άλλη μέρα είναι σαν να είναι φρέσκο.
Είναι σαν ψωμί του τοστ.
Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε.

  • 3 ώρες και 20 λεπτά
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Κοινοποίηση

Πηγή: iheartnaptime

(80 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ την μαγιά, το νερό και το κουταλάκι της ζάχαρης
για 15 με 20 λεπτά να διαλυθεί και να φουσκώσει.

2
Έγινε

Σε ένα άλλο μπολ βαθύ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα διαλύουμε.

3
Έγινε

Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς.

4
Έγινε

Ανακατεύομε. Προσθέτουμε αρχικά τις 3 κούπες αλεύρι, ανακατεύομε , έπειτα άλλη μια κούπα.

Και μετά ½ κούπα την φόρα μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ίσα να μην κολλάει στα χέρια.

5
Έγινε

( εμένα πήρε περίπου 5 ½ φλυτζάνια)

Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ½ ώρα.

6
Έγινε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς,

Βουτυρώνουμε τις φόρμες, χωρίζουμε το ζυμάρι στα 2 και το βάζουμε σε 2 φόρμες.

Αφήνουμε να φουσκώσει στην φόρμα περίπου για 15- 20 λεπτά.

7
Έγινε

Τα ψήνουμε για 25 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το αλείφουμε με βούτυρο.

8
Έγινε

Καλή Επιτυχία!!

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
Προηγούμενη
Φάβα
Επόμενη
Cheesecake τριπλής σοκολάτας με καραμέλα
Προηγούμενη
Φάβα
Επόμενη
Cheesecake τριπλής σοκολάτας με καραμέλα