0 0
Πορτοκαλόπιτα με μαύρη ζάχαρη

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
1 πακέτο φύλλα κρούστα για γλυκά 500γρ
2 ποτήρια μαύρη ζάχαρη
1 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 αυγά
2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 ξύσμα πορτοκάλι
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
χυμό απο 2 πορτοκάλια

Πορτοκαλόπιτα με μαύρη ζάχαρη

Πολύ φημισμένη η πορτοκαλόπιτα της σελίδας. Η μαύρη ζάχαρη δίνει στο μείγμα μια πιο καραμελωμένη γεύση.

  • 60
  • 12 μερίδες
  • Εύκολη

Υλικά

  • Σιρόπι

Οδηγίες

Κοινοποίηση

(53 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Ξεπαγώνουμε τα φύλλα, τα κόβουμε μικρά κομμάτια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεραθούν,

2
Έγινε

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά,

3
Έγινε

έπειτα ρίχνουμε τα ξεραμένα φύλλα κρούστας και τα ανακατεύουμε για 4 λεπτά.

4
Έγινε

Ριχνουμε το μείγμα σε ταψάκι 28-30εκ. ρίξτε να πάει παντού.
Ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

5
Έγινε

Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού να βράσουν για 10 λεπτά, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλυκό.

6
Έγινε

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το σερβίρουμε.
Το γλυκό διατηρείτε στο ψυγείο.

7
Έγινε

Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Αν βάλετε κρυσταλλική ζάχαρη στο μείγμα του γλυκού βάλτε 1 ποτήρι, στο σιρόπι κανονικά όπως γράφει, με το ίδιο ποτήρι θα μετρήσετε όλα τα υλικά.
Η συνταγή είναι της Λ. Τσιλιγγίρη.

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
μπανοφι
Προηγούμενη
Banoffee
πιρσκί με τυρί
Επόμενη
Πιροσκί
μπανοφι
Προηγούμενη
Banoffee
πιρσκί με τυρί
Επόμενη
Πιροσκί