0 0
Πορτοκαλένια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 πακέτο πτι μπερ
Κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα
5 κ. σούπας κορν φλάουρ
2 αυγά
1 κ. σούπας βούτυρο
Κρέμα πορτοκάλι
2 νεροπότηρα χυμό πορτοκάλι
4 κ. σούπας κοφτές κορν φλάουρ

Πορτοκαλένια

Ένα γλυκό πανεύκολο με λίγά υλικά
Δροσερό και γρήγορο ότι πρέπει για το καλοκαίρι!

  • 50 λεπτά
  • Μέτρια

Υλικά

  • Κρέμα

  • Κρέμα πορτοκάλι

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(9 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Στρώνουμε σε ένα ταψί 30 εκ. μια στρώση πτι μπερ.

2
Έγινε

Βάζουμε στην κατσαρόλα το ζαχαρούχο.
Γεμίζουμε το κουτάκι του ζαχαρούχου 3 φορές με νερό και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα

Προσθέτουμε το κορν φλαουρ και ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια πηκτή κρέμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας ζωηρά και στο τέλος βάζουμε το βούτυρο.

3
Έγινε

Βάζουμε την ζεστή κρέμα με μια κουτάλα πάνω στα μπισκότα.
Αφήνουμε την κρεμά να κρυώσει.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό με το κορν φλάουρ

4
Έγινε

Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηκτή κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα πορτοκαλιού πάνω την κρύα κρέμα .

Αφήνουμε το γλυκό να χλιάνει και το βάζουμε στο ψυγείο.

Υ.Γ. Μπορείτε να βάλετε ότι χυμό θέλετε εγώ θα πρότεινα ανανά ή λεμόνι.

Καλή επιτυχία!!

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
Προηγούμενη
Σαλάτα η Κρητικιά
Επόμενη
Σαρλότ με φράουλα
Προηγούμενη
Σαλάτα η Κρητικιά
Επόμενη
Σαρλότ με φράουλα