0 0
Πισία με πατάτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκι μαγιά
400 γρ νερό
1/2 φλ. ελληνικού λάδι
1/2 φλ. ελληνικού λάδι
1 κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού ζάχαρη
1 κ.γλυκού ξύδι
1/2 φλ. τσαγιού νισεστέ
Γέμιση
4 πατάτες
4 φρέσκα κρεμμύδια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

Πισία με πατάτα

Ποντιακή παραδοσιακή συνταγή
παρόμοια με τα πιροσκί.
Είναι η πιο νόστιμη ανάμνηση των παιδικών μου χρόνων!!!

  • 1 ώρα
  • Serves 20
  • Medium

Ingredients

  • Γέμιση

Directions

Share
(Visited 47 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Καθαρίζουμε, κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και τις κάνουμε πουρέ.

2
Done

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα τσιγαρίζουμε και ρίχνουμε μέσα τον πουρέ πατάτας και τα μπαχαρικά να τσιγαριστούν.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά.

3
Done

Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά, εκτός από το νισεστέ και το 1/2 φλιτζάνι λάδι.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι(μπορεί να μη χρειάζεται όλο το κιλό).
Η ζύμη πρέπει να κολλάει.
Μόλις τελειώσουμε με το αλεύρι ρίχνουμε το νισεστέ (τώρα δεν πρέπει να κολλάει)και ζυμώνουμε.
Κάνουμε μια μπάλα το ζυμάρι. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

4
Done

Ξαναζυμώνουμαι για να ενσωματωθεί το υπόλοιπο λάδι.
Βάζουμε σε ένα πιάτο λίγο λάδι ή αλεύρι για να μην κολλάνε τα πισία.
Παίρνουμε λίγο ζυμάρι στο μέγεθος που έχει και ένα μπαλάκι του γκολφ.
Το πατάμε να ανοίξει (να μη γίνει πολύ λεπτή η ζύμη). Βάζουμε μέσα μια κουτάλια γέμιση

5
Done

και το κλείνουμε.

6
Done

Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά,μέχρι να ροδίσουν καλά.

7
Done

Υ.Γ

Προσοχή!
Μη βάλετε τα πισία το ένα πάνω στο άλλο πριν τηγανιστούν γιατί θα κολλήσουν μεταξύ τους.
Καλύτερα να τα κάνετε την ώρα που θα τα βάζετε στο τηγάνι.
Αν δε θέλετε πατάτα μπορείτε να βάλετε τυρί ή ακόμη και ζάχαρη με κανέλα.

maggy

lamightons
previous
Λάμινγκτονς ή Χιονάτη
σου
next
Ζύμη σου
lamightons
previous
Λάμινγκτονς ή Χιονάτη
σου
next
Ζύμη σου