0 0
Πιροσκί

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
1 ποτήρι χλιαρο γάλα ή 200γρ
1/2 ποτήρι νερό χλιαρό ή 140 γρ
1 αυγό
1 σφηνοπότηρο βόκτα ή 10 ml
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ. γλυκού ζάχαρη ή 14 γρ
1 κ .γλυκού αλάτι ή 14 γρ
1 κ. σουπάς μεγάλη βούτυρο ή 50 γρ
4-5 φλυτζάνια αλέυρι γοχ ή 800 γρ
2 κ. σούπας λάδι
Γέμιση πατάτας
4-5 μεγάλες πατάτες βρασμένες
1 κ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Γέμιση τυριού
500 γρ τυρί φέτα
1 αυγό
1 πρέζα πιπέρι

Διατροφική αξία

Πιροσκί

Υπέροχη ζύμη που δεν τραβάει καθόλου λάδι. Αφράτη και βελούδινη με ότι γέμιση και αν την κάνετε!!
Καλή Απόλαυση

  • 80
  • 22 μερίδες
  • Δύσκολη

Υλικά

  • Γέμιση πατάτας

  • Γέμιση τυριού

Οδηγίες

Κοινοποίηση

(55 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Διαλύουμε την μαγιά με το γάλα και το νερό, αφήνουμε την μαγιά να φουσκώσει.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε (το αλεύρι θα το βάζουμε σιγά σιγά μπορεί να μην το πάρει όλο ή να πάρει και περισσότερο ανάλογα το πόσο μαλακό είναι, αρκεί να βγει μια ζύμη μαλάκια που θα ξεκολλάει από τα χέρια).

2
Έγινε

Αφήνουμε την ζύμη να διπλασιάσει τον όγκο της.

3
Έγινε

Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια όσο η μπάλα του γκολφ.

4
Έγινε

Πατάμε τα μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε μέγεθος όσο το μικρό πιατάκι του καφέ,

5
Έγινε

βάζουμε στο κέντρο την γέμιση της αρέσκειας μας,
ενώνουμε καλά τις άκρες της ζύμης.

6
Έγινε

Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε τα πιροσκί από την μεριά της ένωσης αλλιώς θα ανοίξουν και θα βγει η γέμιση

7
Έγινε

Τα τηγανίζουμε και από τις 2 μεριές μέχρι να χρυσίσουν.

8
Έγινε

Βάζουμε τα πιροσκί σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε.

9
Έγινε

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!
Η συνταγή και η εκτέλεση είναι της φίλης Μαρίνα Κοσκοσίδου

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
πορτοκαλόπιτα
Προηγούμενη
Πορτοκαλόπιτα με μαύρη ζάχαρη
κόλλυβα
Επόμενη
Κόλλυβα από την Σμύρνη
πορτοκαλόπιτα
Προηγούμενη
Πορτοκαλόπιτα με μαύρη ζάχαρη
κόλλυβα
Επόμενη
Κόλλυβα από την Σμύρνη

Add Your Comment