0 0

Πατάτα γεμιστή με μπέικον και μανιτάρια

Μετά από 2 μήνες αποχής καλωσορίζουμε το φθινόπωρο
Με ένα άκρως δελεαστικό μεζεδάκι πατάτας!!

  • 45 λεπτά
  • 4 μερίδες
  • Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(6 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Πλένουμε καλά τις πατάτες με την φλούδα τους.
Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Δοκιμάζουμε αν έγιναν με μια οδοντογλυφίδα.

Κόβουμε το 1/3 της πατάτας, με ένα ειδικό εργαλείο που αδειάζουμε τα
κολοκυθάκια αδειάζουμε προσεχτικά την πατάτα ( προσεχτικά γιατί μπορεί να σπάσει)
και την γέμιση την βάζουμε σε ένα μπολ.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο λάδι,
Ρίχνουμε τα μανιτάρια, μόλις ροδίσουν προσθέτουμε το μπέικον
Το αφήνουμε για 1 λεπτό να ροδίσει και προσθέτουμε την γέμιση της πατάτας που έχουμε κρατήσει.
Μόλις ροδίσει ελαφρά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μια
βράση

2
Έγινε

Και προσθέτουμε το γκουντα και τα μπαχαρικά.

3
Έγινε

Μόλις λιώσει το γκούντα με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πατάτες που έχουμε αδειάσει προηγουμένως με το μείγμα του μπεικον.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Τις σερβίρουμε ζέστες.

Υ.Γ . Στην πιο ελαφριά του εκδοχή απλά βράζετε τις πατάτες, τις αδειάζετε ανακατεύετε όλα τα υλικά και τις ψήνετε στο φούρνο.
Καλή επιτυχία!!

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
Προηγούμενη
Κέικ σοκολάτας με espresso
Επόμενη
Κερασόπιτα
Προηγούμενη
Κέικ σοκολάτας με espresso
Επόμενη
Κερασόπιτα