3 0
Τσουρέκια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
Προζύμι
250 γρ μαγιά
650 γρ αλεύρι για τσουρέκια
700- 800 ml νερό χλιαρό
Για την ζύμη
2,680 γρ αλεύρι για τσουρέκι
400 γρ βούτυρο η 250 γρ αγελαδινό βούτυρο και 150γρ φυτινη
800 γρ γάλα
1,200 γρ ζάχαρη
8 μεγάλα αυγά
3 φακελάκια μαχλέπι
3 φακελάκια κακουλέ
1/4 κ. γλυκού μαστίχα Χιού
1 ξύσμα πορτοκάλι
χυμό απο 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
Γλάσο
΄2 αυγά
1 κ. σούπας άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
3 κ. σούπας γάλα
αμύγδαλό φιλέ
σουσάμι

Τσουρέκια

Η καλύτερη συνταγή για τσουρέκια!!!
Αφράτα με ίνες και υγρασία για μέρες!!
Ακολουθήστε την κατά γράμμα
και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!!

  • 240'
  • 12 μερίδες
  • Δύσκολη

Υλικά

  • Προζύμι

  • Για την ζύμη

  • Γλάσο

Οδηγίες

Κοινοποίηση

(7,199 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Προζύμι

Διαλύουμε την μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό, προσθέτουμε το αλευρί και ανακατεούμε. Ο χυλός πρέπει να έιναι αραιός.
Προσοχή στο νερό να μην είναι ζεστο, αν νομιζετε οτι θα κάνετε λάθος βάλτε απο την βρύση, ΄
Έιναι τοσο η ποσότητα της μαγιάς που θα το φουσκώσει αμέσως.

2
Έγινε

Το αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.

3
Έγινε

Ζύμη

Βάζουμε το αλεύρι σε μια βαθιά λεκάνη.
Χτυπάμε στο γουδί το μαχλέπι, το κακουλέ και την μαστίχα.

4
Έγινε

Τα ανακατεύουμε στο αλεύρι.

5
Έγινε

Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.

6
Έγινε

Βάζουμε το γάλα να βράσει και το ρίχνουμε στα αβγά.

7
Έγινε

Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο αλεύρι μαζί με το προζύμι.

8
Έγινε

Λιώνουμε το βούτυρο.
Ζυμώνουμε το αλεύρι όπως πάνε οι δείκτες του ρολογιού, ρίχνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

9
Έγινε

Μόλις βάλουμε όλο το βούτυρο

10
Έγινε

σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 2-3 ώρες να φουσκώσει,σε ζεστό μέρος.

11
Έγινε

Έπειτα παίρνουμε λίγο από το ζυμάρι χωρίς να το κάνουμε μπαλάκι το κάνουμε ένα φαρδύ μακρύ μπαστούνι, παίρνουμε λίγο ακόμη και κάνουμε ένα πιο μικρό,μισό από το προηγούμενο,το βάζουμε στο κέντρο του μεγάλου μπαστουνιού(τραβάμε τα κομμάτια της ζύμης που περνούμε από την λεκάνη πάντα από το ίδιο σημείο, όχι μια από δεξιά , μια από αριστερά)

12
Έγινε

και το πλέκουμε σαν πλεξούδα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

13
Έγινε

Βάζουμε τα τσουρέκια στο ταψί.
Τα αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Τα αλείφουμε με το γλάσο , τα πασπαλίζουμε με το φιλέ η το σουσάμι και τα βάζουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά.

14
Έγινε

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
fagitas
Προηγούμενη
Fajitas
χταπόδι με μακαρόνια
Επόμενη
Το μεθυσμένο χταπόδι
fagitas
Προηγούμενη
Fajitas
χταπόδι με μακαρόνια
Επόμενη
Το μεθυσμένο χταπόδι