0 0
Πασχαλινά Τσουρέκια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
250 γρ μαγιά
3.330 γρ αλεύρι για τσουρέκι
400 γρ βούτυρο
800 γρ γάλα
1 κιλό ζάχαρη
8 μεγάλα αυγά
4 φακελάκια μαχλέπι
4 φακελάκια κακουλέ
1/2 κ. γλυκού μαστίχα Χιού
1 ξύσμα πορτοκάλι

Πασχαλινά Τσουρέκια

Η καλύτερη συνταγή για τσουρέκια!!!
Αφράτα με ίνες και υγρασία για μέρες!!
Ακολουθήστε την κατά γράμμα
και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!!

  • 4
  • Serves 12
  • Hard

Υλικά

Οδηγίες

Share
(Visited 29 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Προζύμι

Χωρίζουμε από το αλεύρι 650γρ. και το ανακατεύουμε με την μαγιά που έχουμε διαλύσει σε 2 ποτήρια χλιαρό νερό.

2
Done

Το αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.

3
Done

Ζύμη

Βάζουμε το αλεύρι σε μια βαθιά λεκάνη.
Χτυπάμε στο γουδί το μαχλέπι, το κακουλέ και την μαστίχα.

4
Done

Τα ανακατεύουμε στο αλεύρι.

5
Done

Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.

6
Done

Βάζουμε το γάλα να βράσει και το ρίχνουμε στα αβγά.

7
Done

Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο αλεύρι μαζί με το προζύμι.

8
Done

Λιώνουμε το βούτυρο.
Ζυμώνουμε το αλεύρι όπως πάνε οι δείκτες του ρολογιού, ρίχνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

9
Done

Μόλις βάλουμε όλο το βούτυρο

10
Done

σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 2-3 ώρες να φουσκώσει,σε ζεστό μέρος.

11
Done

Έπειτα παίρνουμε λίγο από το ζυμάρι χωρίς να το κάνουμε μπαλάκι το κάνουμε ένα φαρδύ μακρύ μπαστούνι, παίρνουμε λίγο ακόμη και κάνουμε ένα πιο μικρό,μισό από το προηγούμενο,το βάζουμε στο κέντρο του μεγάλου μπαστουνιού(τραβάμε τα κομμάτια της ζύμης που περνούμε από την λεκάνη πάντα από το ίδιο σημείο, όχι μια από δεξιά , μια από αριστερά)

12
Done

και το πλέκουμε σαν πλεξούδα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

13
Done

Βάζουμε τα τσουρέκια στο ταψί.
Τα αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Τα αλείφουμε με αβγό και τα βάζουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά.

14
Done

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!
Tips. Τα υλικά πρέπει να είναι όλα ζεστά! Εγώ τα βάζω στο καλοριφέρ ή στο φούρνο στους 50 βαθμούς για λίγο.Ακόμα και το αλεύρι,τα αβγά αλλά και το σκεύος που θα φουσκώσει η ζύμη θα πρέπει να είναι ζεστά.Αν κάνετε την συνταγή ακριβώς,δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχετε!
Η συνταγή είναι από την μαγιά της ΖΑΝΑΕ

maggy

fagitas
previous
Fajitas
χταπόδι με μακαρόνια
next
Το μεθυσμένο χταπόδι
fagitas
previous
Fajitas
χταπόδι με μακαρόνια
next
Το μεθυσμένο χταπόδι