0 0
Νηστίσιμος μουσακάς

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
5-6 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
10-12 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
Κιμάς από μανιτάρια
Μπεσαμέλ
1 λίτρο νερό ή 500γρ φυτική κρέμα γάλακτος αραιωμένη σε 1 ποτήρι νερό
6 κ. σούπας αλεύρι
½ φλ. τσαγιού λάδι
1 κύβος λαχανικών
Αλάτι-πιπέρι
μοσχοκάρυδο
λάδι για το τηγάνισμα

Νηστίσιμος μουσακάς

Features:
  • Vegan

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν με την ψήφο τους στον
Διαγωνισμό του Βήμα gourmet. Το blog βγήκε δεύτερο σε προτίμηση του κοινού!!
Σήμερα έχουμε νηστίσιμη συνταγή μιας και ξεκίνησε η σαρακοστή.
Υπέροχος δε θα καταλάβατε καμία διαφορά από τον κανονικό μουσακά.

  • 2 ώρες
  • 8 μερίδες
  • Δύσκολη

Υλικά

  • Μπεσαμέλ

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(21 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες να ροδίσουν ελαφρά.

2
Έγινε

Στρώνουμε τις πατάτες στο ταψί.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

3
Έγινε

Στρώνουμε τον κιμά των μανιταριών πάνω στις πατάτες,

4
Έγινε

Από πάνω στρώνουμε τις μελιτζάνες.
Βάζουμε το λάδι με το αλεύρι σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε να γίνει χυλός.

5
Έγινε

Ανοίγουμε το μάτι μόλις αρχίζει ο χυλός να κοχλάζει προσθέτουμε το νερό ή την κρέμα
Και το κύβο( αν βάλετε κρέμα δε βάζετε τον κύβο) ανακατεύτε συνεχώς να γίνει κρέμα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

6
Έγινε

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο περίπου για 45 λεπτά στους 180 μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Καλή επιτυχία!!

7
Έγινε

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
Προηγούμενη
Μανιτάρια στιφάδο
Επόμενη
Φάβα
Προηγούμενη
Μανιτάρια στιφάδο
Επόμενη
Φάβα