0 0
Νηστίσιμη Κρεμμυδόπιτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
Γέμιση
2 κιλά κρεμμύδια
1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Ζύμη
1 Tuborg κόκκινη
1 ποτήρι νερό
1 κ. σούπας λάδι
1 κ. σούπας ξίδι
1 κιλό αλεύρι κίτρινο Μάνα
Βιτάμ για το άλειμμα
λίγο αλεύρι για το άνοιγμα

Νηστίσιμη Κρεμμυδόπιτα

Θα γίνει η αγαπημένη σας πίτα!!!

  • 120
  • 15 μερίδες
  • Δύσκολη

Υλικά

  • Γέμιση

  • Ζύμη

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(377 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Γέμιση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες όπως στην σαλάτα.
Τα βράζουμε για 30 λεπτά,

2
Έγινε

τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε λίγο λάδι και τα τσιγαρίζουμε.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν,ρίχνουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.

3
Έγινε

Ζύμη

Ρίχνουμε όλα τα υλικά

4
Έγινε

και ζυμώνουμε σαν να πλένουμε ρούχα.
Η ζύμη πρέπει να είναι λίγο σφικτή.
Ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι.

5
Έγινε

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
Τη ξαναζυμώνουμε, βάζουμε σε ένα πιάτο λίγο αλεύρι,
κόβουμε σε 20 μπαλάκια μεγέθους λίγο μεγαλύτερο από 1 αβγό και τα ζυμώνουμε να είναι ομοιόμορφα.

6
Έγινε

Ανοίγουμε ένα-ένα 7 μπαλάκια με τον πλάστη,όσο ένα μεγάλο πιάτο.

7
Έγινε

Βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα με ένα πινέλο.

8
Έγινε

Στο πρώτο ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανοίγουμε το φύλλο στο μέγεθος του ταψιού.
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί και απλώνουμε το φύλλο πάνω.
Κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν.

9
Έγινε

Παίρνουμε άλλα 3 μπαλάκια και κάνουμε ακριβώς το ίδιο,μόνο που μέγεθος του φύλλου θα είναι όσο ο πάτος του ταψιού.
Το βάζουμε πάνω στο άλλο φύλλο και

10
Έγινε

ρίχνουμε τη γέμιση.

11
Έγινε

Ανοίγουμε ένα φύλλο με 3 μπαλάκια το βάζουμε πάνω από την γέμιση και ακόμη ένα όπως το πρώτο με 7,το οποίο όμως το ρίχνουμε πατσαβουριαστά κουνώντας αριστερά δεξιά τον πλάστη,για να πέσει.

12
Έγινε

Βουτυρώνουμε τις ενώσεις στις γωνίες της πίτας και γυρνάμε τις άκρες.Βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια τις πίτας και ρίχνουμε και λίγο λάδι.

13
Έγινε

Την ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200.
Κλείνουμε το φούρνο και την αφήνουμε μέσα για άλλη μισή ώρα.
Καλή Επιτυχία!!!

14
Έγινε

Υ.Γ.

Την πίτα έκανε για το blog η θεία μου,που η καταγωγή της είναι από τη Γαλατινή Κοζάνης.

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
πίτα
Προηγούμενη
Αλευρόπιτα
γαλακτομπούρεκο
Επόμενη
Πατσαβουρόπιτα 2
πίτα
Προηγούμενη
Αλευρόπιτα
γαλακτομπούρεκο
Επόμενη
Πατσαβουρόπιτα 2