0 0
Νηστίσιμη Κρεμμυδόπιτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Γέμιση
2 κιλά κρεμμύδια
1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Ζύμη
1 Tuborg κόκκινη
1 ποτήρι νερό
1 κ. σούπας λάδι
1 κ. σούπας ξίδι
1 κιλό αλεύρι κίτρινο Μάνα
Βιτάμ για το άλειμμα
λίγο αλεύρι για το άνοιγμα

Νηστίσιμη Κρεμμυδόπιτα

Θα γίνει η αγαπημένη σας πίτα!!!

  • 120
  • Serves 15
  • Hard

Ingredients

  • Γέμιση

  • Ζύμη

Directions

Share
(Visited 56 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Γέμιση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες όπως στην σαλάτα.
Τα βράζουμε για 30 λεπτά,

2
Done

τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε λίγο λάδι και τα τσιγαρίζουμε.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν,ρίχνουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.

3
Done

Ζύμη

Ρίχνουμε όλα τα υλικά

4
Done

και ζυμώνουμε σαν να πλένουμε ρούχα.
Η ζύμη πρέπει να είναι λίγο σφικτή.
Ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι.

5
Done

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
Τη ξαναζυμώνουμε, βάζουμε σε ένα πιάτο λίγο αλεύρι,
κόβουμε σε 20 μπαλάκια μεγέθους λίγο μεγαλύτερο από 1 αβγό και τα ζυμώνουμε να είναι ομοιόμορφα.

6
Done

Ανοίγουμε ένα-ένα 7 μπαλάκια με τον πλάστη,όσο ένα μεγάλο πιάτο.

7
Done

Βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα με ένα πινέλο.

8
Done

Στο πρώτο ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανοίγουμε το φύλλο στο μέγεθος του ταψιού.
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί και απλώνουμε το φύλλο πάνω.
Κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν.

9
Done

Παίρνουμε άλλα 3 μπαλάκια και κάνουμε ακριβώς το ίδιο,μόνο που μέγεθος του φύλλου θα είναι όσο ο πάτος του ταψιού.
Το βάζουμε πάνω στο άλλο φύλλο και

10
Done

ρίχνουμε τη γέμιση.

11
Done

Ανοίγουμε ένα φύλλο με 3 μπαλάκια το βάζουμε πάνω από την γέμιση και ακόμη ένα όπως το πρώτο με 7,το οποίο όμως το ρίχνουμε πατσαβουριαστά κουνώντας αριστερά δεξιά τον πλάστη,για να πέσει.

12
Done

Βουτυρώνουμε τις ενώσεις στις γωνίες της πίτας και γυρνάμε τις άκρες.Βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια τις πίτας και ρίχνουμε και λίγο λάδι.

13
Done

Την ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200.
Κλείνουμε το φούρνο και την αφήνουμε μέσα για άλλη μισή ώρα.
Καλή Επιτυχία!!!

14
Done

Υ.Γ.

Την πίτα έκανε για το blog η θεία μου,που η καταγωγή της είναι από τη Γαλατινή Κοζάνης.

maggy

πίτα
previous
Αλευρόπιτα
γαλακτομπούρεκο
next
Πατσαβουρόπιτα 2
πίτα
previous
Αλευρόπιτα
γαλακτομπούρεκο
next
Πατσαβουρόπιτα 2