0 0
Μυδοπίλαφο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
1 κίλο μύδια με κέλυφος
2 φλ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
6 φλ. τσαγιού ζωμό απο τα μύδια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. τσαγιού λάδι
3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ. γλυκού αλάτι
1/4 κ. γλυκού πιπέρι

Μυδοπίλαφο

Θαλασσινή συνταγή πολύ εύκολη.
Μπορείτε να την κάνετε και με μύδια καθαρισμένα, Θεωρώ όμως οτι έιναι πιο νόστινο με κέλυφος. Καλή Επιτυχιά!!!

  • 50
  • 4 μερίδες
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Κοινοποίηση

(61 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Καθάρισμα μυδιών

Σε μια βαθιά λεκάνη με νερό βάζουμε τα μύδια.
Τραβάμε το φύκι που έχει μέσα το μύδι
και με ένα σύρμά τρίβουμε την επιφάνεια του μύδιου να ξεκολλήσουν τα φύκια
τα ξεπλένουμεα καλά

2
Έγινε

Ζωμός Μυδιών

Βάζουμε τα μύδια σε μια βαθιά κατσαρόλα με 6 φλυζάνια του νερού
να βράσουν για 2 λεπτά.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε μια καθαρή πετσέτα και ρίχνουμε μέσα τα μύδια.
Στραγγίζουμε την πετσέτα με τα μύδια και κρατάμε τον ζωμό στο μπολ.

3
Έγινε

Εκτέλεση συνταγής

Σε μιά βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει.

4
Έγινε

Πλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, το ανακατεύουμε για 1 λεπτο,
προσθέτουμε τον ζωμό. (αν δεν φτάσει προσθέτουμε νερό) το αλάτι και το το πιπέρι.
Μόλις αρχίσει να βράζει χαμήλωνουμε σε μέτρια φωτιά.

5
Έγινε

Βράζουμε περιπου για 15 λεπτα ανακατευοντας τακτικα. (δοκιμάζουμε α μην είναι σκληρό το ρύζι)
Όταν αρχίσει να φουσκώνει το ρυζι και να ελαχιστοποιείται το νέρο 2 λπετα πριν κλέισουμε το μάτι
ρίχνουμε τα μύδια και τον άνηθο και ανακατεύουμε απαλά.
Μέτα απο 2 λεπτά κλείνουμε το μάτι.
Σερβίρουμε
Καλή Επιτυχιά!!!
Σερβίρουμε.

6
Έγινε

Υ.Γ.

Την αναλογιά ρύζι με νερό την κάνουμε πάντα με το ίδιο μέγεθος ποτηριού η φλυτζανιού.
Για ένα φλυτζάνι ρύζι προσθέτουμε 3 φλυτζανιά νερό.

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
λαγάνα
Προηγούμενη
Λαγάνα με καλαμποκίσιο αλεύρι, ταχίνι και μέλι
σαγανάκι
Επόμενη
Μύδια σαγανάκι
λαγάνα
Προηγούμενη
Λαγάνα με καλαμποκίσιο αλεύρι, ταχίνι και μέλι
σαγανάκι
Επόμενη
Μύδια σαγανάκι