0 0
Μπούλαρ -Τσουρεκάκια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 ml γάλα
100 γρ βούτυρο
3/4 κούπας ζάχαρη
50 γρ μαγιά
1 κ. γλυκού κακουλέ
1 κιλό αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
Γέμιση
χοντρή ζάχαρη
κανέλα
βούτυρο

Μπούλαρ -Τσουρεκάκια

Ισως τα πιο νόστιμα τσουρεκάκια!!! Η προέλευσή τους είναι από την Σουηδία.Δεν ξέρω αν τα κάνουν για τα Χριστούγεννα εγώ όμως τα έχω καθιερώσει.

  • 1 ώρα
  • Serves 40
  • Medium

Ingredients

  • Γέμιση

Directions

Share
(Visited 58 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο ,όχι πολύ. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με το χέρι να διαλυθούν.
Έπειτα ρίχνουμε το κάρδαμο και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια (ίσως να θέλει λίγο παραπάνω αλεύρι).
Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.
Την κόβουμε σε 2 μπάλες και ανοίγουμε ένα φύλλο λίγο παχύ.

2
Done

Αλείφουμε το φύλλο με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Κόβουμε λωρίδες 1 εκ. περίπου όλο το φύλο.
Παίρνουμε τις λωρίδες, ενώνουμε τις 2 άκρες,το γυρίζουμε και το κάνουμε έναν κόμπο.

3
Done

Τα βάζουμε μέσα στα χαρτάκια και τα αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσουν.
Τέλος τα αλείφουμε με αβγό.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά όχι παραπάνω.

4
Done

Καλή Επιτυχία!!!
Tip
Επειδή βγαίνουν αρκετά μπορείτε να τα ψήσετε,να τα βάλετε στην κατάψυξη και όταν τα ξεπαγώσετε,να είναι ολόφρεσκα!

maggy

Gingerbread, Χρισουγεννιάτικο σπιτάκι. Χριστουγεννα
previous
Χιονισμένο Gingerbread
Μηλόπιτα Applepie
next
Τριφτή μηλόπιτα με άρωμα πορτοκάλι
Gingerbread, Χρισουγεννιάτικο σπιτάκι. Χριστουγεννα
previous
Χιονισμένο Gingerbread
Μηλόπιτα Applepie
next
Τριφτή μηλόπιτα με άρωμα πορτοκάλι

Add Your Comment