Υλικά
-
1 κιλό μπακαλιάρο παστό φιλέτο
-
Για το κουρκούτι
-
500 ml μπύρα
-
350 γρ αλεύρι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 πρέζα πιπέρι
-
Σκορδαλιά
-
4 μέτριες πατάτες
-
2-3 σκελίδρες σκόρδο
-
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
-
2-3 κ. σούπας ξύδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες
Βήματα
1
Έγινε
|
Ξαλμύρισμα μπακαλιάρουΠλένουμε τον μπακαλιάρο καλά να φύγεί το αλάτι. |
2
Έγινε
|
Για το κουρκούτιΒάζουμε όλα τα υλίκα για το κουρκόυτι σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεούμε με τον αυγογδάρτη για να γίνει ένας μεσαίος σε σύσταση χυλός. |
3
Έγινε
|
Ρίχνουμε μέσα στο κουρκούτι τα κομμάτια του μπακαλιάρου να σκεπαστούν και πανέ σε όλη την επιφάνεια του. |
4
Έγινε
|
Βάζουμε αρκετό λάδι να ζεσταθει καλά και τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο. |
5
Έγινε
|
ΣκορδαλιάΒράζουμε καλά τις πατάτες. |
6
Έγινε
|
Υ.Γ.Την διαδικασιά με την σκορδαλια μπορείτε να την κάνετε και με το multi. |