0 0
Μοσχαράκι στην γάστρα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
700 γρ μοσχάρι από λαιμό
10 φέτες μπέικον κομμένες σε κυβάκια
1 φλ. τσαγιού κόκκινο γλυκό κρασί
250 γρ φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο
λάδι
αλεύρι για το πανάρισμα
1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
3 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
2 φύλλο δάφνης
2 κ. σούπας θυμάρι
Αλάτι-πιπέρι
4-5 πατάτες κομμένες στη μέση

Μοσχαράκι στην γάστρα

Την είδα στο διαδίκτυο και την δοκίμασα.
Το μοσχαράκι έγινε λουκούμι, όλοι ξετρελάθηκαν
Με το συγκεκριμένο πιάτο.
Το μόνο που θα άλλαζα από την συνταγή θα τηγάνιζα τα μανιτάρια.

  • 2 ώρες και 20 λεπτά
  • 4 μερίδες
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Κοινοποίηση

Πηγή: natashaskitchen.com

(6 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το μπέικον.

2
Έγινε

Το βγάζουμε.
Αλευρώνουμε τα κομμάτια μοσχαριού και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν την κατσαρόλα που προηγουμένως τηγανίζαμε το μπέικον.

3
Έγινε

Τα βγάζουμε . Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το κρασί και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πάρουν βράση για 10 λεπτά.

4
Έγινε

Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα καρότα.

5
Έγινε

Μόλις χρυσίσουν προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας.

6
Έγινε

Ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Βάζουμε όλα τα υλικά και τα μπαχαρικά σε μια γάστρα.

7
Έγινε

Και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 45 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Καλή Επιτυχία!

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
Προηγούμενη
Tiramisu
Επόμενη
Μπισκότα φυστικοβούτυρου χωρίς ψήσιμο
Προηγούμενη
Tiramisu
Επόμενη
Μπισκότα φυστικοβούτυρου χωρίς ψήσιμο