Υλικά
-
300 γρ αλέυρι γοχ
-
200 ml γάλα
-
1 αυγό
-
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-
1 βανίλια
-
λάδι για το τηγάνισμα
-
120 γρ ζάχαρη
Οδηγίες
Βήματα
1
Έγινε
|
Βάζουμε αρχίκα στον κάδο του μίξερ την ζάχαρη με το γάλακαι την βανίλια και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. |
2
Έγινε
|
Έπειτα προσθέτουμε το αυγό με το μπείκιν και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό. |
3
Έγινε
|
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεουμε μέχρι να γίνει ένα λειο μέιγμα χωρις κόμπους. |
4
Έγινε
|
Σε ένα κατσαρολάκι (έγω προτιμω γαλατιέρα) προσθέτουμε αρκετο λάδι. |
5
Έγινε
|
Μόλις ζεσταθέί καλά το λαδί πέρνουμε με την χούφτα μας ζύμη και την κόβουμε με ένα μικρό κουτάλι το οποίιο πρωτα το έχουμε βουτήξει σε λάδι. |
6
Έγινε
|
Τα βγάζουμε απο το λάδι με μια τρυπητη κουτάλα. |