0 0
Λαγάνα με καλαμποκίσιο αλεύρι, ταχίνι και μέλι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
640 γρ αλεύρι για τσουρέκι
200 γρ αλεύρι καλαμποκιού
1 φακελάκι μαγιά ξερή
500 ml χλιαρό νερό
1 κ. σουπάς ταχίνι
40 ml λάδι
1 κ . γλυκού μέλι
1 κ. σουπάς αλάτι
σουσάμι

Λαγάνα με καλαμποκίσιο αλεύρι, ταχίνι και μέλι

Η λαγάνα είναι παραδοσιακός άρτος χωρίς προζύμι.
Η ιστόρια την θέλει να πρωτοεμφανίζεται την επόχη του Μωυσή στην έξοδο των Ισραηλιτων από την Αίγυπτο και να καταναλώνεται για όλη την περίοδο του Πάσχα.

  • 120
  • 8 μερίδες
  • Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

Κοινοποίηση

(369 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Σε ένα βαθυ μπολ βαζούμε το νερό, την μαγιά, το μέλι και το ταχίνι.
Ανακατευούμε όλα τα υλικά μνα διαλυθουν καλα μέσα στο νερό.
Αφήνουμε την μαγιά να φουσκωσει για 5 λεπτά.

2
Έγινε

Έπειτα ρίχνουμε τα υπολοιπά υλικά, μόλις γίνει ένα αφρατό ζυμάρι που θα κολλάει ελάχιστα στα χέρια, βάζουμε στην επιφάνεια του μπολ λάδι ζυμώνουμε μια φόρα ακομη και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο του για 1 με 1μιση ώρα.

3
Έγινε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

4
Έγινε

Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι το χωρίζουμε στην μέση, το απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει και το πατάμε με τα δακτυλά μας.

5
Έγινε

Προαιρετικά

Σε ένα μπολ ανακατευούμε 1 κ.λυκού μέλι, 1 κ. γλυκού ταχίνι, 2 κ. γλυκού λάδι και 2 κ. γλυκού νερό.
Απλώνουμε με ένα πινελάκια ελαφρά πάνω στην λαγάνα το μείγμα.

6
Έγινε

Αφήνουμε την λαγάνα μας για 10 λεπτά να ξεκουραστεί και έπειτα την βάζουμε στον φούρνο περίπου για 20 λεπτά μέχρι ουσιαστικα να ροδίσει και να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα.

7
Έγινε

Καλή Επιτυχία!!!

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
κόλλυβα
Προηγούμενη
Κόλλυβα από την Σμύρνη
μυδοπίλαφο
Επόμενη
Μυδοπίλαφο
κόλλυβα
Προηγούμενη
Κόλλυβα από την Σμύρνη
μυδοπίλαφο
Επόμενη
Μυδοπίλαφο