0 0
Λαδένια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
για το ζυμάρι
400 γρ αλεύρι
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1 κ. γλυκού αλάτι
για τη γέμιση
2 ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο

Λαδένια

Η αρχαιότερη πίτσα του κόσμου…

  • 100
  • 8 μερίδες
  • Εύκολη

Υλικά

  • για το ζυμάρι

  • για τη γέμιση

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(108 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.

2
Έγινε

Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε
(αν δείτε ότι είναι σαν χυλός προσθέτετε και άλλο αλεύρι.
Εγώ πρόσθεσα άλλα 200γρ.
Το ζυμάρι πρέπει να ξεκολλάει από τα χεριά
να μην είναι όμως πολύ σφικτό)

3
Έγινε

Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
Σε ένα ταψί τετράγωνο,
όχι πολύ μεγάλο,απλώνουμε λίγο λάδι

4
Έγινε

Βάζουμε μέσα την ζύμη πατώντας την με τα χέρια να απλωθεί σε όλο το ταψί.

5
Έγινε

Κόβουμε την ντομάτα και τα κρεμμύδια σε φέτες και τα απλώνουμε από
πάνω.Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε και την ρίγανη και τέλος ραντίζουμε
με το λάδι (όχι υπερβολές),

6
Έγινε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει.
Καλή Επιτυχία!!!!

7
Έγινε

Υ.Γ.

Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι λαχανικά θέλετε,η κανονική εκδοχή όμως
της λαδένιας είναι αυτή.
Επίσης η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφικτή,ίσα να μην κολλάει στα χέρια.

Η συνταγή είναι από την εκπομπή Μπουκιά και Συχώριο

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
νηστίσιμος μουσακάς
Προηγούμενη
Νηστίσιμος Μουσακάς (χωρίς μελιτζάνα)
λευκός κορμό
Επόμενη
Λευκός κορμός της Φωφώς
νηστίσιμος μουσακάς
Προηγούμενη
Νηστίσιμος Μουσακάς (χωρίς μελιτζάνα)
λευκός κορμό
Επόμενη
Λευκός κορμός της Φωφώς