0 0
Κρουασάν βουτύρου

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
προζύμι
145 γρ. νερό 40 βαθμούς
2 φακελάκια μαγιά ξερή
145 γρ αλεύρι για τσουρέκι
ζύμη
70 γρ ζάχαρη
1 κ.γλυκού αλάτι
43 γρ νερό
350 ml χλιαρο γάλα
900 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
500 γρ βούτυρο
για το άλειμμα
1 αυγό
2 κ. σούπας νερό
1 κ. σούπας κρέμα γάλακτος

Κρουασάν βουτύρου

Cuisine:

Πολύ χρονοβόρο ζυμάρι αλλα αξίζει το κάθε λεπτό,
η γεύση του και η υφη του θα σας αποζημιώσει!!!!

  • Μια μέρα
  • 50 μερίδες
  • Δύσκολη

Υλικά

  • προζύμι

  • ζύμη

  • για το άλειμμα

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(10 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Βάζουμε τα υλικά για το προζύμι στο κάδο του μίξερ και
τα χτυπάμε με τον γάντζο για 2 λεπτά.

2
Έγινε

Αφήνουμε το προζύμι για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και τα χτυπάμε
2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και 3 λεπτά σε μέτρια ( η ζύμη είναι σφικτή).

3
Έγινε

Την βγάζουμε από το μπολ αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο
και την κάνουμε μια ομοιόμορφη μπάλα,

4
Έγινε

Λαδώνουμε ένα μπολ και την βάζουμε μέσα .

5
Έγινε

Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.

6
Έγινε

Βάζουμε το βούτυρο σε μια λαδόκολλα πάνω κάτω και το
κάνουμε ένα πλακέ τετράγωνο.
Το βάζουμε στο ψυγείο.

7
Έγινε

Ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια και πατάμε το
φουσκωμένο ζυμάρι να βγει ο αέρας.
Το βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο.

8
Έγινε

Μόλις περάσει η 1 ώρα αλευρώνουμε μια επιφάνεια και
κάνουμε ένα μακρόστενο ζυμάρι, βάζουμε επάνω το
βούτυρο και το πιέζουμε με τα χέρια μας να απλωθεί
στα 2/3 της ζύμης αφήνοντας 1 εκ. γύρω από τη ζύμη.

9
Έγινε

Διπλώνουμε τη ζύμη στα 3.

10
Έγινε

Κρατώντας την θέση απλώματος του ζυμαριού σταθερή
(πάντα το ζυμώνουμε από μια πλευρά ) γυρνάμε το ζυμάρι
κάθε φορά που το διπλώνουμε 90 μοίρες το ξανανοίγουμε
(αυτό το κάνουμε για 3 στροφές) και το βάζουμε στο ψυγείο
1 ώρα τυλιγμένο σε μεμβράνη.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία
άλλες 2 φορές

11
Έγινε

Αφού έχει περάσει 1 ώρα στο ψυγείο το βγάζουμε και κόβουμε
τη ζύμη στη μέση.

12
Έγινε

Τυλίγουμε τη μισή με μεμβράνη και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Ανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο το κόβουμε στην μέση
οριζοντίως και κόβουμε τρίγωνα.

13
Έγινε

Τεντώνουμε λίγο το τρίγωνο κόβουμε λίγο στη βάση του
και το τυλίγουμε να πάρει το σχήμα του μισοφέγγαρου,
αυτό κάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη.

14
Έγινε

Βάζουμε τα κρουασάν σε ένα ταψί τα σκεπάζουμε με μια
μεμβράνη και τα αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο ή ακόμη
καλύτερα 1 νύχτα.

15
Έγινε

Τα βγάζουμε από το ψυγείο για 1 ώρα.

16
Έγινε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Χτυπάμε όλα τα υλικά για το άλειμμα μαζί και τα αλείφουμε πολύ
απαλά να μην φύγει ο αέρας.

17
Έγινε

Ψεκάζουμε τον φούρνο με νερό λίγο πριν το βάλουμε μέσα.
Τα βάζουμε μέσα και και ξαναψεκάζουμε με νερό τον φούρνο.
Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!

18
Έγινε

Υ.Γ.

Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ότι θέλουμε.
Θα σας πρότεινα καλύτερα φρέσκο βούτυρο γίνονται πιο γευστικά.
Αν δεν τα κάνουμε όλα μαζί μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη πριν
τα ψήσουμε και να τα έχουμε έτοιμα.

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
σνιτζελ
Προηγούμενη
Σνίτσελ της δίαιτας
θείκη σοκολατόπιτα
Επόμενη
Θεϊκή Σοκολατόπιτα
σνιτζελ
Προηγούμενη
Σνίτσελ της δίαιτας
θείκη σοκολατόπιτα
Επόμενη
Θεϊκή Σοκολατόπιτα