0 0
Κέικ με μήλα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
Γέμιση
8 μήλα
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ. γλυκού κανέλα
2 κ, γλυκου χυμό λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
Κέικ
250 γρ βούτυρο
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 φλ. τσαγιού αλέυρι γοχ
1/3 φλ. τσαγιού γάλα
5 αυγά
1 μπείκιν
1 βανίλια
Γλάσο
1 κ, γλυκού κορν φλάου
1 κ. γλυκου ζελατίνη

Κέικ με μήλα

Δε θα μείνει ψίχουλο!!!!!!

  • 1 ώρα και 20 λεπτά
  • 12 μερίδες
  • Μέτρια

Υλικά

  • Γέμιση

  • Κέικ

  • Γλάσο

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(24 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Καθαρίζουμε και βάζουμε τα μήλα στο multi να τα ψιλοκόψουμε (όχι να τα λιώσουμε).
Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για μακαρόνια και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
Τα αφήνουμε για 1 ώρα.

2
Έγινε

Κέικ

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 4 λεπτά.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 30 εκ. και ρίχνουμε το μισό μείγμα.

3
Έγινε

Από πάνω βάζουμε τα στραγγισμένα μήλα

4
Έγινε

και μετά το υπόλοιπο μείγμα.

5
Έγινε

Το βάζουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς και το ψήνουμε περίπου για 1 ώρα.
Το αφήνουμε να κρυώσει.

6
Έγινε

Γλάσο

Παίρνουμε μια κούπα από το ζουμί των στραγγισμένων μήλων.
Βάζουμε τη μισή ποσότητα σε μια γαλατιέρα και στην άλλη μισή διαλύουμε το κορν φλάουρ.
Το ρίχνουμε στη γαλατιέρα μαζί με τη ζελατίνη.
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.

7
Έγινε

Απλώνουμε πάνω από το κρύο κέικ.
Καλή επιτυχία!!!

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
Προηγούμενη
Παντεσπάνι σοκολάτας
ομελέτα
Επόμενη
Στραπατσάδα
Προηγούμενη
Παντεσπάνι σοκολάτας
ομελέτα
Επόμενη
Στραπατσάδα