Υλικά
-
1 πακέτο κανελόνια
-
700 γρ σπανάκι
-
2 ψιλοκομμένα πράσα
-
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
3 κ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
-
300 γρ τυρί φέτα
-
200 γρ ανθότυρο
-
1 αυγό
-
500 ml κρέμα γάλακτος
-
250 ml γάλα
-
Αλάτι-πιπέρι
-
200 γρ κασέρι τριμμένο
-
50 γρ βούτυρο αγελάδας
-
Λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες
Βήματα
1
Έγινε
|
Πλένουμε πολυ καλά το σπανακι, το καθαρίζουμε 2-3 νερά και το κόβουμε σε χοντρα κομμάτια. |
2
Έγινε
|
Βάζουμε λίγο νερό να βράσεισε μια βαθιά κατσαρόλα και ζεματάμε το σπανάκι για 2 λεπτά. |
3
Έγινε
|
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί και σωτάρουμε το κρεμμυδάκι με το πράσο το οποιό έχουμε ζεματίσει σε λιγο νερό πριν και στραγγίξει. |
4
Έγινε
|
Προσθέτουμε την κατατσαρόλα την φέτα, το ανθότυρο, το αυγό, τον ανήθο ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι. |
5
Έγινε
|
Πέρνουμε τα κανελόνια και τα γεμίζουμε ένα- ένα έιτε με ένα. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί ωστέ να στρώσουμε όλη την επιφάνεια του. |
6
Έγινε
|
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω στα κανελόνια με το σπανάκι. |
7
Έγινε
|
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά. |