0 0
Γαλλικός χαλβάς με φράουλες

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
για την καραμέλα φράουλας
100 γρ ζάχαρη
500 γρ φράουλες
1 βανίλια
για τον χαλβά
500 γρ γάλα
125 γρ σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ ζάχαρη
50 γρ αμύγδαλα λευκά σε σκόνη
4 ασπράδια αυγών

Γαλλικός χαλβάς με φράουλες

Η καλοκαιρινή εκδοχή του χαλβά!!!!!!!!!!!

  • 40
  • 8 μερίδες
  • Μέτρια

Υλικά

  • για την καραμέλα φράουλας

  • για τον χαλβά

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(65 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Χαλβάς

Βάζουμε το σιμιγδάλι και το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

2
Έγινε

Μόλις βράσει χαμηλώνουμε και ανακατεύουμε συνεχώς για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει κρέμα.

3
Έγινε

Προσθέτουμε 150γρ. ζάχαρη και το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για άλλα 5 λεπτά.

4
Έγινε

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

5
Έγινε

Χτυπάμε τα αυγά με τα 50γρ. ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Τα ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα

6
Έγινε

και τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά.
Βάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμά και τον αφήνουμε για μια ώρα μέχρι να στερεοποιηθεί.

7
Έγινε

Καραμελωμένες Φράουλες

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.Ρίχνουμε λίγη λίγη την ζάχαρη να λιώσει και να καραμελώσει.

8
Έγινε

Εν τω μεταξύ βάζουμε τις φράουλες στον φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθούν για να λιώσουν καλύτερα.

9
Έγινε

Προσθέτουμε στο τηγάνι τις φράουλες με την βανίλια και ανακατεύουμε.

10
Έγινε

Αφήνουμε το τηγάνι στην φωτιά για 5 λεπτά έως ότου οι φράουλες μαλακώσουν και γίνουν σάλτσα.

11
Έγινε

Ξεφορμάρουμε τον χαλβά και ρίχνουμε επάνω την σάλτσα.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!

Η συνταγή είναι του Στ. Παρλιάρου

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
γύρος
Προηγούμενη
Ντονέρ (Γύρος από κιμά)
προφιτερόλ
Επόμενη
Προφιτερόλ 2
γύρος
Προηγούμενη
Ντονέρ (Γύρος από κιμά)
προφιτερόλ
Επόμενη
Προφιτερόλ 2