0 0
Φάβα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Φάβα

Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ μόνο το ποιηματάκι της ήξερα.
Τελικά άξιζε η δοκιμή!!

  • 30 λεπτά
  • 3 μερίδες
  • Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(13 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Πλένουμε την φάβα.
Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει.
Μόλις πάρει μια βράση και αφρίσει την ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι

2
Έγινε

Την στραγγίζουμε και την ξεπλένουμε.

3
Έγινε

Βάζουμε την φάβα πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ίσα να την καλύψει
1 δάκτυλο.
Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε το μάτι στο 1 και την αφήνουμε ένα βράσει
Έως ότου πιεί όλο το νερό ανακατεύοντας κατά τακτά χρονικά διαστήματα.
Η φάβα θα αρχίσει να χυλώνει.

4
Έγινε

Μόλις πιει όλο το νερό προσθέτουμε αλάτι και λίγο λάδι, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύομε.

5
Έγινε

Βάζουμε την φάβα σε εάν πιάτο, βάζουμε λίγο λάδι και την πασπαλίζουμε με τα κρεμμύδια.
Την διατηρούμε στο ψυγείο για 4 μέρες.

Η συνταγή είναι της Μ. Χαλκιαδάκη

Καλή επιτυχία!!

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
Προηγούμενη
Νηστίσιμος μουσακάς
Επόμενη
Ψωμί αφρός
Προηγούμενη
Νηστίσιμος μουσακάς
Επόμενη
Ψωμί αφρός