Υλικά
-
1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
-
1 φλ. τσαγιού νερό
-
1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
-
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
-
4 φλ. τσαγιού αλεύρι
-
4 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1 φλ. τσαγιού σταφίδες
-
1 φλ. τσαγιού καρύδια μέτρια τριμμένα
-
4 κ. γλυκού κανέλα
-
1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
-
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Οδηγίες
Βήματα
1
Έγινε
|
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τον χυμό και την ζάχαρη και την ανακατεούμε μέχρι να λιώσει. |
2
Έγινε
|
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεούμε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλλ και το μπέικιν. |
3
Έγινε
|
Μόλις λίωσει η ζάχαρη προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το μπολ με το αλεύρι και ανακατεούμε για 4 λεπτά. |
4
Έγινε
|
Σε μια λέκανη βάζουμε τα κάρύδια και τις σταφίδες, προσθέτουμε μια κουταλιά αλεύρι και ανακατεούμε να καλυφθούν όλα. |
5
Έγινε
|
Ρίχνουμε το μείγμα με τις σταφίδες στο μείγμα του κείκ και ανακατεούμε με ένα κουτάλι. |
6
Έγινε
|
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με διάμετρο 28 εκ ρίχνουμε το μέιγμα του κέικ. |
7
Έγινε
|
Το ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να βγει στεγνή η οδοντογλυφίδα. |