0 0
Φανουρόπιτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
1 φλ. τσαγιού νερό
1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 φλ. τσαγιού αλεύρι
4 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλ. τσαγιού σταφίδες
1 φλ. τσαγιού καρύδια μέτρια τριμμένα
4 κ. γλυκού κανέλα
1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Φανουρόπιτα

Features:
  • Vegan

Παραδοσιακό νηστίσιμο κεικ το οποίο το κάνουμε στις 27 Aυγούστου ανήμερα της εορτής του Αγ. Φανουρίου.
Η παράδοση θέλει τα υλικά να είναι σε μονό αρίθμο, οι ανύπαντρες αφού διαβαστεί στην εκκλησιά να βάζουν ένα κομμάτι κάτω απο το μαξιλάρι για να δουν ποιον θα παντρευτούν, αλλοι πάλι να βρίσκουν πράγματα.
Οπως καi να έχει η ιστορία το κεικ είναι πεντανόστιμο αλλα και υγιεινή επιλογή.
Η συνταγή είναι της Μαριάς Στεφανίδου.

  • 55
  • 20 μερίδες
  • Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(104 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τον χυμό και την ζάχαρη και την ανακατεούμε μέχρι να λιώσει.

2
Έγινε

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεούμε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλλ και το μπέικιν.

3
Έγινε

Μόλις λίωσει η ζάχαρη προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το μπολ με το αλεύρι και ανακατεούμε για 4 λεπτά.

4
Έγινε

Σε μια λέκανη βάζουμε τα κάρύδια και τις σταφίδες, προσθέτουμε μια κουταλιά αλεύρι και ανακατεούμε να καλυφθούν όλα.

5
Έγινε

Ρίχνουμε το μείγμα με τις σταφίδες στο μείγμα του κείκ και ανακατεούμε με ένα κουτάλι.

6
Έγινε

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με διάμετρο 28 εκ ρίχνουμε το μέιγμα του κέικ.

7
Έγινε

Το ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να βγει στεγνή η οδοντογλυφίδα.
Καλή επιτυχία!!!

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
το ρεβανί της Ανθής
Προηγούμενη
Το ρεβανί της Ανθής
το ρεβανί της Ανθής
Προηγούμενη
Το ρεβανί της Ανθής