0 0
Χαλβάς Φαρσάλων

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
500 γρ νισεστέ
1500 γρ ζάχαρη
3 ml νερό
2 βανίλιες
1 φλ. τσαγιού λάδι
αμύγδαλα καβουρντισμένα

Χαλβάς Φαρσάλων

Η ωραιότερη συνταγή!!!

  • 30 λεπτά
  • 30 μερίδες
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(157 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει καλά.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια,

2
Έγινε

την ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα και να πάρει μελί χρώμα (δεν την αφήνουμε να καεί πολύ, γιατί θα πικρίζει).

3
Έγινε

Ρίχνουμε τα αμύγδαλα.
Βράζουμε το ένα κιλό νερό.
Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την καραμέλα,
ανακατεύοντας με προσοχή,γιατί πιτσιλάει και καίει πολύ.

4
Έγινε

Έπειτα στα άλλα 2 κιλά νερό ανακατεύουμε το νισεστέ να διαλυθεί καλά.

5
Έγινε

Το ρίχνουμε στην καραμέλα και βάζουμε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά,

6
Έγινε

ανακατεύοντας συνέχεια να μη σβολιάσει.

7
Έγινε

Μόλις πήξει, το απλώνουμε σε ένα βαθύ ταψί.

8
Έγινε

Αν θέλουμε το βάζετε λίγο στο φούρνο, για να κάνει κρούστα.
Καλή επιτυχία!!!!

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
πτι μερ
Προηγούμενη
Σπιτικά Πτι-μπερ με σοκολάτα
κωκ
Επόμενη
Τούρτα Σαν …Κωκ
πτι μερ
Προηγούμενη
Σπιτικά Πτι-μπερ με σοκολάτα
κωκ
Επόμενη
Τούρτα Σαν …Κωκ