0 0
Ανάποδο κέικ δαμάσκηνο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Προσαρμογή Μερίδων:
επικάλυψη
2 κ.σούπας βούτυρο λιωμένο
2 κ.σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κ.σούπας χυμό λεμονιού
4 δαμάσκηνα πλυμένα και κομμένα στα 6
μείγμα
1 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι
3/4 κ.γλυκού σόδα
1/2 κ.γλυκού μπείκιν
1/2 κ.γλυκού κανέλα
1/4 κ.γλυκού αλάτι
1/4 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
3/4 φλ. τσαγιού γάλα

Ανάποδο κέικ δαμάσκηνο

Φρουτένια γεύση με αφράτο αποτέλεσμα…

  • 90
  • 8 μερίδες
  • Μέτρια

Υλικά

  • επικάλυψη

  • μείγμα

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(41 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς

2
Έγινε

Επικάλυψη

Τοποθετούμε τα δαμάσκηνα πάνω στα ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα ρίχνουμε το βούτυρο,τη ζάχαρη και το λεμόνι

3
Έγινε

Μείγμα

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν,προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά

4
Έγινε

και προσθέτουμε εναλλάξ τα στερεά υλικά με το γάλα.

5
Έγινε

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα δαμάσκηνα

6
Έγινε

και το ψήνουμε για 55-65 λεπτά ώσπου να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.

7
Έγινε

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!
Η συνταγή είναι από το “Πιο γλυκό βιβλίο του κόσμου”

maggy

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
τηγανιά
Προηγούμενη
Η Τηγανιά του Διαβόλου
alfajores
Επόμενη
Μπισκότα με καραμέλα γάλακτος (alfajores)
τηγανιά
Προηγούμενη
Η Τηγανιά του Διαβόλου
alfajores
Επόμενη
Μπισκότα με καραμέλα γάλακτος (alfajores)