0 0
Κερασόπιτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 φλ. τσαγιού βούτυρο
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά μεγάλα
2 βανίλιες
3 φλ. τσαγιού αλέυρι γοχ
Σάλτσα
2 φλ. τσαγιού κεράσια καθαρισμένα
½ φλ. τσαγιού νερό
¼ φλ τσαγιού ζάχαρη
3 κ. σούπας κοφτές κορν φλάουρ

Κερασόπιτα

  • 1 ώρα και 25 λεπτά
  • Μέτρια

Υλικά

  • Σάλτσα

Οδηγίες

Κοινοποίηση
(24 επισκέψεις συνολικά, 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Σάλτσα:

Βάζουμε τα κεράσια με το νερό και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 3-4 λεπτά.

2
Έγινε

Αραιώνουμε τον κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στα κεράσια.

3
Έγινε

Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πήξει.

Βάση:

Βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε
Έως ότου γίνει μια αφράτη κρέμα.

4
Έγινε

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

5
Έγινε

Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με τις βανίλιες, χτυπάμε το μειγμά για 3 λεπτά ακόμη.

6
Έγινε

Βουτυρώνουμε το ταψί μας περίπου 30 εκ. ρίχνουμε τα 2/3 της ζύμης.
Προσθέτουμε την σάλτσα των κερασιών

7
Έγινε

και με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα διάσπαρτα πάνω στην σάλτσα.

8
Έγινε

Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά έως ότου βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.

Υ.Γ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κομπόστα απο οποιοδήποτε κόκκινο φρούτο.

Καλή επιτυχία!!

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή προς το παρόν. Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να γράψεις τη δική σου.
Προηγούμενη
Πατάτα γεμιστή με μπέικον και μανιτάρια
Επόμενη
Σαλάτα η Κρητικιά
Προηγούμενη
Πατάτα γεμιστή με μπέικον και μανιτάρια
Επόμενη
Σαλάτα η Κρητικιά